A Funny Thing Happened On The Way To Thor’s Hammer + Thor (2011): Een MCU Terugblik MARVEL MAANDAG #18

Door Hidde Heikoop

Phil Coulson is op weg naar Albuquerque, New Mexico na de gebeurtenissen in Iron Man 2 om de mysterieuze hamer die uit de lucht kwam zetten te identificeren. Hij stopt onderweg om te tanken en wat snacks te kopen. Twee overvallers dringen het benzinestation binnen en eisen het geld uit de kassa. Coulson weet de overvallers te overmeesteren met wat martial arts en vertrekt weer. Het is dit keer maar een korte scene die als One-Shot werd geschoten, maar hij laat wel weer zien hoe awesome Phil Coulson is en laat hem meer doen dan een beetje heen en weer rennen en een klein beetje interactie met hoofdkarakters als Iron Man en Pepper Potts.

In Thor zien we dit ook weer terug, want Phil Coulson (Clark Gregg) krijgt hierin ook een wat grotere rol als leider over de zoekoperatie bij de hamer en we maken ook voor het eerst kennis met Avenger Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner). De eerste Thor-film in een reeks van drie werd geregisseerd door Kenneth Branagh, bekend van zijn hoofdrol in de Engelse remake-serie Wallander en Gladianus Smalhart in Harry Potter And The Chamber of Secrets en het lijkt er ook op dat Marvel Studios Branagh ook weer terug wil als regisseur voor de laatste Thor-film in de trilogie: Thor: Ragnarok.

Thor 2Erik_Selvig_The_Avengers

De film begint met een flashback die zich duizenden jaren geleden afspeelt in het Noorse godenrijk Asgard; een van de negen rijken verbonden met de Kosmische boom van het leven. Dit rijk werd bedreigd door de ijsreuzen (Frost Giants), die met een oud voorwerp genaamd de Casket of Ancient Winters alle negen rijken wilden veroveren. Ze werden toen verslagen door de Asgardianen, onder leiding van koning Odin. De Casket wordt nu beschermd door de Destroyer; een metalen golem. Odin heeft inmiddels twee zonen: Thor en Loki.

Thor OdinThor 6

Op de dag dat Thor tot nieuwe koning zal worden gekroond, wordt Asgard aangevallen door de ijsreuzen. De aanval wordt afgeslagen, maar Thor neemt hier geen genoegen mee en gaat tegen zijn vaders wil naar Jotunheim, het rijk van de ijsreuzen, om daar met Laufey, de leider van de ijsreuzen, de strijd aan te gaan. Hij wordt bijgestaan door Loki, Sif, Volstagg, Fandral en Hogun. De groep wordt door de ijsreuzen verslagen en ternauwernood gered door Odin. Door Thors daad laait de oude oorlog tussen de Asgardianen en de ijsreuzen weer op. Voor straf ontneemt Odin Thor zijn krachten en verbant hem naar de aarde. Thors krachten worden opgeslagen in zijn krijgshamer, Mjolnir. Alleen iemand die waardig genoeg is kan deze hamer voortaan hanteren en zich Thors kracht toe-eigenen.

top-50-avengers_hawkeyethor-movie-image-chris-hemsworth-hammer-01

Thor 4Hawkeye

Thor belandt in New Mexico en wordt gevonden door een wetenschapper genaamd Jane Foster, haar assistent Darcy Lewis, en haar mentor Dr. Erik Selvig. Ze zijn eerst sceptisch over Thors beweringen dat hij de Noorse dondergod zou zijn, maar laten zich uiteindelijk overtuigen. Ondertussen wordt Mjolnir gevonden door S.H.I.E.L.D.. Agent Phil Coulson wordt aangesteld om de hamer te onderzoeken. Thor ontdekt de locatie van zijn hamer en breekt in bij S.H.I.E.L.D. om hem terug te halen, maar ontdekt dat hij de hamer niet langer kan hanteren. Hij accepteert dat hij vastzit op aarde en krijgt een relatie met Jane.

468px-Selvig2-thorfoto-thor-pelicula-6-215

Ondertussen ontdekt Loki dat Laufey zijn echte vader is; Odin heeft hem geadopteerd. Wanneer Odin gedwongen zijn periodieke slaapperiode moet ondergaan om nieuwe krachten op te doen, besluit Loki de macht in Asgard te grijpen. Hij biedt Laufey de kans Odin te doden en de Casket te bemachtigen indien hij belooft Asgard met rust te zullen laten. Sif en de drie krijgers ontdekken dit en overtuigen Heimdall om hen naar de aarde te laten gaan om Thor te zoeken. Loki wil dit verhinderen en stuurt de Destroyer achter hen aan.

Sif en de anderen arriveren op aarde en vinden Thor, maar zij worden vervolgens aangevallen en verslagen door de Destroyer. Thor gaat de confrontatie aan met de Destroyer en toont zichzelf zo waardig genoeg om Mjolnir te hanteren. De hamer keert naar hem terug en Thor verslaat de Destroyer. Daarna keert hij met de andere vier terug naar Asgard. Ondertussen verraadt en doodt Loki Laufey en onthult zijn ware plan: hij wil Laufey’s “aanslag” op Odin gebruiken als excuus om Jotunheim te vernietigen en zichzelf zo te bewijzen aan Odin.

Thor arriveert en gaat de confrontatie aan met zijn broer. Hij vernietigt Bifröst, de brug die Asgard met Jotunheim en de andere rijken verbindt om Loki tegen te houden. Odin wordt wakker waarop Loki gedwongen is te vluchten door in de leegte waar ooit de Bifröst was te springen. Doordat de Bifröst kapot is, moet Thor nu in Asgard blijven tot ofwel de Bifröst gemaakt is, of men op aarde een manier vindt om de poort naar Asgard te openen. Ondertussen, op aarde, proberen Jane en haar team de poort naar Asgard te heropenen.

After Credits Scene

In een bonusscène na de aftiteling ziet men Dr. Selvig, die nu door Loki (die zijn val in de leegte dus heeft overleefd) wordt bezeten. Hij krijgt opdracht van Nick Fury om een pas ontdekte kosmische kubus te onderzoeken.

Nerdy Notes

  • Samen met Iron Man, The Incredible Hulk en Captain America: The First Avenger is Thor bedoeld als aanloop naar de film The Avengers.
  • Agent Phil Coulson, die eerder meespeelde in Iron Man en Iron Man 2, komt ook in deze film voor, wederom gespeeld door Clark Gregg.
  • Wanneer de Destroyer op aarde arriveert, vraagt een verbaasde soldaat of dit weer zo’n uitvinding van Tony Stark is.
  • Dr. Bruce Banner/de Hulk wordt even kort genoemd door Selvig wanneer deze Jane waarschuwt over hoe grondig SHIELD doorgaans te werk gaat.

1 juni 2015: IRON MAN V 8 juni 2015: THE INCREDIBLE HULK + THE CONSULTANT V 15 juni 2015: IRON MAN 2 V 22 juni 2015: Funny Thing Thor’s Hammer + THOR V 29 juni 2015: CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER + AGENT CARTER ONESHOT 6 juli 2015: AVENGERS + ITEM 47 13 juli 2015: IRON MAN 3 + ALL HAIL THE KING 20 juli 2015: THOR: THE DARK WORLD 27 juli 2015: CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER 3 augustus 2015: GUARDIANS OF THE GALAXY 10 augustus 2015: Ant-Man-Review/Fantastic Four-Review

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.